Pogoji poslovanja

Podjetje PRO-AND, Andrej Ivan Rus s.p. sodeluje s poslovnimi partnerji in naročniki v skladu s pravili mednarodnega poslovanja.

Splošni pogoji spletne trgovine posodezapse.eu,  so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom RS, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVOP-1), s priporočili TZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletno trgovino upravlja PRO-AND, Andrej Ivan Rus s.p. Globoko 10 k 8254,Globoko. Matična št.: 6854419000, Davčna št.: SI 28957687

POGODBENI STRANKI

Pogodbeno razmerje bo sklenjeno med poslovnim partnerjem, naročnikom, kupcem in ponudnikom:
PRO-AND, Andrej Ivan Rus s.p., Globoko 10k 8254 Globoko Slovenija. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno Sodišče v Krškem. Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na: pro-and@siol.net.

POGODBA O SODELOVANJU

Izdelke in storitve, lahko poslovni partnerji, naročniki in kupci naročijo vse dni v letu. V primeru, da izvedba storitve ali dostava izdelkov ni mogoča pravočasno iz kakršnih koli razlogov, bodo poslovni partnerji, naročniki, kupci obveščeni preko e-maila. Cene storitev in izdelkov na spletni strani veljajo do razprodaje zalog. Pridržujemo si pravico do spremembe cen.

Poslovni partner, naročnik, kupec z oddajo naročila sklene pogodbo o poslovnem sodelovanju in prejme preko E-maila ponudbo za storitve, ali račun za plačilo izdelkov. V spletni trgovini se plača ob naročilu ali po povzetju. Če račun, storitev ni plačana v roku, je kupec, naročnik ponovno pozvan k plačilu preko E-maila. V kolikor plačilo ne bo opravljeno si pridržujemo pravico do obračuna obresti in nastalih stroškov. V primeru nejasnosti je kontakt: pro-and@siol.net

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

PRO-AND, Andrej Ivan Rus s.p. varuje zasebnost poslovnih partnerjev, naročnikov ter kupcev in podatke uporablja za poslovne namene. Poslovni partner, naročnik, kupec z registracijo v spletno trgovino ali z oddajo naročila, dovoli uporabo podatkov za statistične namene in pošiljanje reklamnih elektronskih sporočil. Soglasje lahko kadarkoli umakne in zahteva izbris podatkov. S poslovnim partnerjem, naročnikom in kupcem lahko komuniciramo tudi po telefonu, če je to potrebno zaradi izvedbe naročila.

Poslovni partner, naročnik, kupec, je dolžan skrbeti za pravilnost in točnost podatkov. Odgovoren je za vse aktivnosti, opravljene na spletni strani ali trgovini. V primeru nepooblaščene uporabe ali utemeljenega suma, da je do tega prišlo, mora poslovni partner, naročnik, kupec o tem takoj obvestiti PRO-AND, Andrej Ivan Rus s.p. preko e-maila.

Poslovni partner, naročnik, kupec se zaveže, da bo spletno mesto www.posodezapse.eu uporabljal v skladu z navedenimi pogoji poslovanja. Osebne podatke: ime in priimek, naslov bivališča, elektronski naslov in telefonsko številko, uporabljamo izključno za posredovanje naročil in jih ne uporabljamo v druge namene ter jih ne posredujemo tretji osebi. Podatke hranimo v elektronski obliki na dveh napravah, ki sta zaščiten z gesli. Ob morebitnem vdoru v računalniški sistem
ne nosimo odgovornosti za odtujitev podatkov.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

otrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od pogodbe sklenjene na daljavo, to je od spletnega nakupa. Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik oziroma, v primeru delne izdobave posameznih kosov blaga iz enega naročila rok potečete 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje PRO-AND,Andrej Ivan Rus s.p. na e-naslov: pro-and@siol.net o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

UČINKI ODSTOPA OD POGODBE
Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Potrošnik blago vrne ali izroči podjetju, ki je potrošniku blago dostavilo, brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o dostopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka.

POGOJI VRAČILA BLAGA (omejitve pri uveljavljanju pravice do odstopa od pogodbe)
Stroške vračila blaga nosi potrošnik. Potrošnik odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

CENE IN STROŠKI DOSTAVE

Cene so po ceniku v € (euro). Pridržujemo si pravico po spremembi cen. Strošek dostave se izpiše pri plačilu v spletni trgovini. Poslovni partner, naročnik, kupec je pred plačilom računa dolžan preveriti pravilnost izstavljenega računa in nas o morebitnih napakah obvestiti pred opravljenim plačilom. Kasnejših reklamacij računa ne moremo upoštevati.

DOSTAVA

Izdelki bodo odpremljeni na naslov poslovnega partnerja, naročnika, kupca v roku 3-5 delovnih dni po prejetju naročila, razen v času praznikov. Dostava poteka preko pošte ali dostavne službe. Čas dostave je 2 – 5 delovnih dni. Tveganje za dostavo in prevoz blaga, neglede na način in tip dostave nosi poslovni partner, naročnik, kupec ki je dožan poškodbe reklamirati direktno pri dostavni službi.

PLAČILO

Plačilo računa za opravljene storitve poslovni partnerji, naročniki storitev in trgovci opravijo z nakazilom na poslovni račun podjetja. Kupci iz Slovenije v spletni trgovini imajo na voljo plačilo po predračunu, plačilo s kreditnimi karticami (Visa, MasterCard) in plačilo po povzetju.

Naveden rok odpreme izdelkov ne velja za izdelke pri katerih je v opisu izdelkov navedeno drugače. V kolikor iz kateregakoli razloga katerega od izdelkov ne bo mogoče dobaviti v roku bo kupec o tem obveščen preko E-maila. Za reševanje sporov je pristojno Sodišče v Krškem

LASTNIŠTVO IZDELKOV

Izdelki so do plačila računa v lasti prodajalca PRO-AND, Andrej Ivan Rus s.p.

GARANCIJA

Garancijo izdelkov zagotavljamo v skladu s predpisi in zakoni.

 

O PIŠKOTKIH

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

ZAKAJ SO PIŠKOTKI POTREBNI?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

ONEMOGOČANJE PIŠKOTKOV

Spletna stran optimalno deluje, če so vsi piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika.

Za informacije o nastavitvah za piškotke spodaj izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov spletni brskalnik še vedno pridobiva nekatere informacije. Te informacije so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.

KDO JE ODGOVOREN ZA ZAŠČITO PODATKOV NA TEJ STRANI?

Za vse podatke shranjene na spletni strani www.posodezapse.eu je odgovorno podjetje PRO-AND Andrej Ivan Rus s.p., z sedežem na naslovu Globoko 10k, 8254 Globoko, Slovenija. Podjetje in njegov predstavnik, sta generana zastopnika znamke Tilty Bowl za Slovenijo in Hrvaško. Odgovorno osebo lahko kontaktirate na naslov: info@posodezapse.eu